xxxx

TUUSULANJÄVEN RANNALTA

Suvirannan isännän Juhani Kolehmaisen
kertomuksia ja esitelmiä taiteilijayhteisöstä koonnut Tarja Vuokkovaara

Järvenpää-seura sai miellyttävän tehtävän koota taidemaalari Eero Järnefeltin tyttärenpojan Juhani Kolehmaisen tekemistä luennoista kirjan. Näitä esityksiä ovat vain harvat päässeet kuulemaan ja kuitenkin niissä on tiivistettynä kaikki se, mitä tapahtui 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alkuvuosikymmenillä täällä Tuusulanjärven rannalla. Julkaisusta saa kattavan selvityksen niistä syistä, jotka synnyttivät Tuusulanjärven taiteilijayhteisön, eikä epäselväksi jää, miten suuri merkitys taiteilijayhteisöllä oli suomalaisuuden ja kulttuuri-identiteettimme syntyyn.

Voidaan sanoa, että nämä tarinat ovat suoraan suomalaisuuden lähteiltä. Näimme myös Järvenpää-seurassa, että näiden tarinoiden tallentaminen ja julkaisu on juuri sitä työtä, joka kuuluu mitä suurimmassa määrin kotiseutuyhdistykselle. Olemme kirjanneet jopa sääntöihimme tavoitteeksemme syventää kaupungin asukkaiden kotiseututuntemusta ja lisätä heidän kiintymystään kotiseutuunsa ja vahvistaa kaupungin identiteettiä sekä vaalia kaupungin vahvaa kulttuuriperintöä.

Nämä tarinat ovat kaikki kirjoitettu Suvirannan näkökulmasta, sillä kirjoittaja on elänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa talossa ja isännöinyt sitä viimeiset 30 vuotta. Mukana on myös paljon valokuvia Suvirannan albumeista.

Tässä kirjassa on nyt julkaistussa muodossa myös sisäpiirin kertomuksia ja aikalaisten muisteloita sekä sopivassa suhteessa historiallisia faktoja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön elämästä.

myyntipisteet:
Järvenpään Taidemuseo